VALORACIÓ DELS COMENTARIS I DEL BLOG
- Els refugiats, un fenomen global
- 11 ene 2021
- 3 Min. de lectura
Bon dia!
Després d'haver valorat els comentaris realitzats pels nostres companys, procedirem a explicar els diferents canvis i modificacions que hem realitzat al blog a partir d'aquests.
Pel que fa a la primera coavaluació, ens van comentar que en el blog no hi havia subtítols, però creiem que no és així, ja que des del primer moment en vam posar i estaven ben diferenciats.
Un altre aspecte a comentar és que ens han dit que no especifiquem el model curricular del mestre/a, creiem que no és necessari emmarcar les activitats dins d'un únic model, sinó que cada docent les adapta a la seva manera de treballar.
També, creuen que l'activitat d'idees prèvies hauria de ser més dinàmica i cooperativa, però pensem que per ser una activitat introductòria i amb la finalitat de saber els coneixements de l'alumnat, volíem que el treball fos individual, per tal de saber que coneix cada alumne/a sobre el tema.
D'altra banda, fan referència al fet que el títol no és gaire suggerent, des del nostre punt de vista, vam escollir aquest títol perquè creiem que abraça tot el fenomen dels refugiats, donant-l'hi un valor global i no com un aspecte aliè al nostre dia a dia.
A la segona coavaluació del blog, ens han sorprès els comentaris dels dos grups, ja que en algunes ocasions es contradiuen entre ells.
Primerament, a l'activitat d'habilitats geogràfiques, ens comenten que les preguntes són massa concretes i que no permet que l'alumnat decideixi què vol aprendre, i a més, no motiven ni incentiva l'interès dels alumnes.
Pel que fa a aquest comentari, creiem que sí que incentiva a l'alumnat, ja que són ells mateixos els que han de fer recerca sobre un concepte concret del tema, però tot i això, els ofereix un ventall molt ampli d'aspectes a treballar.
A més, hem formulat les preguntes de manera concreta, perquè creiem que és un tema molt ampli i és necessari acotar els coneixements de l'alumnat.
També, ens han comentat que buscar informació per internet els pot ser complicat als alumnes de cicle superior, tot i això, la nostra intenció és promoure la recerca crítica de la informació, sigui de manera individual o amb grup, i pensem que són capaços de dur a terme la tasca, a més, el docent sempre estaria a la seva disposició per resoldre dubtes. En el cas hipotètic que l'alumnat tingués moltes dificultats en fer la tasca, a la següent sessió els donaríem recursos i eines per guiar-los en la recerca de la informació demanada.
Un altre aspecte és que ens han dit que l'activitat manca de suport visual i que la primera part de la fitxa no és atractiva, però per part nostre, no creiem que sigui necessari posar imatges juntament amb les preguntes, ja que l'activitat en si conté un mapa a mida DIN A-4.
Altrament, han detectat algunes faltes en l'explicació de l'activitat dins del blog, però no en l'activitat en si, cal dir que les vam modificar de seguida.
D'altra banda, a l'activitat de ciutadania i valors és on hem trobat la majoria d'incongruències entre les dues avaluacions:
Un grup diu que l'activitat no fomenta el pensament crític i reflexiu, en canvi l'altre diu que sí. Nosaltres pensem que per fer l'activitat cal ser crític, ja que són els mateixos alumnes els que realitzaran les preguntes als d'Open Arms, i cal que aquestes siguin adequades i significatives. A més, el fet de poder parlar amb els voluntaris de l'organització i que aquests els expliquin vivències de les persones refugiades, fa que es desenvolupi una opinió crítica sobre el tema.
El primer grup ens diu que l'activitat no és innovadora i passiva, mentre l'altre diu que sí que ho és i anima a l'alumant a intervenir. Des del nostre punt de vista, creiem que és participativa, ja que dona l'oportunitat a l'alumnat de participar i preguntar activament durant la xerrada i en finalitzar.
Finalment, després d'haver valorat els comentaris i acabat el blog, estem molt contentes del resultat final, ja que creiem que conté els recursos necessaris per treballar el tema a l'aula i, a més, ofereix una visió crítica del fenomen dels refugiats, donant espai perquè cadascú creï el seu propi pensament sobre aquest conflicte global.
Comments