top of page

COM PODEM AJUDAR?

OPEN ARMS

​

Són una organització no governamental i sense ànim de lucre de Badalona. A principis del mes de setembre passat, van decidir traslladar-se a Lesbos per ajudar als refugiats que arriben a les costes gregues.

Per altra banda, es dediquen a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili a la Mediterrània central i a protegir la vida dels més vulnerables des de terra.

Per altra banda, tenen un projecte anomenat Educació per la Llibertat que busca generar empatia El projecte Educació per la Llibertat busca generar empatia i pensament crític mitjançant els testimonis de les persones que es veuen llançades al mar com a única alternativa per protegir el dret més fonamental de tots, la vida.

​

Amb l'ajuda de moltes persones que col·laboren amb donatius, han pogut augmentar els recursos i salvar cada dia més vides: tant al mar, com a terra.

A més, gràcies a les donacions poden dur a terme una tasca educativa a les escoles que busca generar empatia i pensament crític en els més joves amb l'objectiu de crear una societat crítica amb les desigualtats i que lluiti per un món més just i igualitari.

 

Hi ha quatre maneres de col·laborar amb ells, fent-te voluntari, comprant a la seva botiga, fent donatius puntuals i fent difusió.

​

Clica sobre la imatge per anar a la seva pàgina web!

openarms_logo.png

STOP MARE MORTUM 

​

Stop Mare Mortum és una plataforma ciutadana que va es va formar a finals d'abril de l’any 2015 com a reacció a la mort de gairebé un miler de persones durant el naufragi de l’embarcació amb què esperaven arribar a les costes sicilianes.

 

Des de llavors es van unir amb l’objectiu de realitzar un canvi en les polítiques europees migratòries i d’estrangeria per tal que aquestes garanteixin i respectin els drets humans. Treballen per assolir l’establiment de vies legals i segures d’accés al territori europeu per evitar totes les morts que hi ha en el camí.

Com a entitat creuen en la llibertat de moviment sense restriccions de totes les persones i, afegeixen, que els drets humans han de ser garantits sense fer distinció entre persones migrants i persones refugiades.

 

Es pot contribuir en el seu moviment de tres maneres diferents, la primera, participant en les diverses assemblees obertes que organitzen, segon, comprant el seu marxandatge i, per últim, fent una aportació econòmica.

 

Clica sobre la imatge per anar a la seva pàgina web!

stopmm-logo.png

PALLASSOS SENSE FRONTERES

​

Pallassos Sense Fronteres és una entitat sense ànim de lucre fundada l'any 1993 després que un pallasso professional de Barcelona rebés una trucada d'un grup de nens i nenes de l'Escola "Projecte" de Barcelona els quals li proposaven que es realitzessin espectacles als camps de refugiats de l'antiga Iugoslàvia.

Així va ser com el 26 de febrer de 1993, el pallasso Tortell Poltrona, juntament amb la seva companya Montserrat Trias i el seu fill, Blaï Mateu, van realitzar el seu primer espectacle al camp de refugiats de Savudrija de Veli Joze, a la península d'Ístria.

Des de llavors que s'han anat fent diversos viatges amb la mateixa missió, millorar la situació emocional de la infància que pateix les conseqüències de conflictes armats, guerres o catàstrofes naturals, a través de diversos espectacles còmics realitzats per pallassos i pallasses professionals voluntaris.

Pallassos Sense Fronteres desenvolupen les seves actuacions tant a nivell nacional a favor de la infància més desfavorida a l'estat espanyol, com a nivell internacional per a la infància refugiada i desplaçada afectada per conflictes armats i desastres naturals.

 

Pallassos Sense Fronteres forma part de l'Associació CWBI (Clowns Without Borders International) on treballen cooperativament amb altres quinze països membres.

 

En aquesta organització d'ajuda humanitària de les Arts Escèniques s'hi pot col·laborar de moltes maneres, algunes d'elles són fent una donació, fent sensibilització a través del projecte Escola dels Nassos amb el qual realitzen xerrades i tallers a diverses escoles i centres educatius, assistint a les gales solidàries, sent un artista voluntari/ària, comprant a la seva botiga, entre altres maneres.

​

Clica sobre la imatge per anar a la seva pàgina web!

​

psf-intro.png

GIRONA ACULL

​

La Plataforma Girona Acull es va formar a principis del 2016, a causa de la indignació provocada per les polítiques de la Unió Europea i els seus països membres davant l’augment de les persones que sol·liciten asil i que proven d’accedir a Europa fugint de conflictes bèl·lics i situacions de fam i misèria.

 

Des de Girona Acull denuncien el genocidi migratori que es realitza a les fronteres europees i lluiten per la defensa de l’obertura de les fronteres exteriors, a més estan a favor dels drets humans i en contra del racisme i la discriminació.

 

Per col·laborar amb aquesta plataforma es pot fer de tres maneres diferents, assistint a les assemblees que duen a terme cada quinze dies, i/o participant en alguna de les comissions que han format: Incidència política i denúncia, Suport social i Sensibilització i formació, realitzant una aportació econòmica o bé fent un voluntariat.

 

Clica sobre la imatge per anar a la seva pàgina web!

​

​

h40exy_t_400x400.jpg

FUNDIPAU

 

És una associació que des del 1983 treballen perquè cada vegada hi hagi més persones compromeses amb un món sense violència i en pau. 

 

Promouen la investigació per la pau per conèixer millor les causes de la violència i de les guerres i saber com podem evitar-les (jornades, seminaris, publicacions, etc.).

Fan accions i propostes d’educació per la pau (exposicions, activitats i materials didàctics, cursos de formació, conferències, etc.).

També, realitzen campanyes de sensibilització social i pressió política per reclamar a les institucions compromisos cap al desarmament, la desmilitarització, la prevenció de conflictes, el ple respecte als Drets Humans i la promoció activa d’una Cultura de Pau.

Per últim, donen suport a persones i grups que promouen la resolució pacífica dels conflictes a diversos països (País Basc, Balcans, Colòmbia, Israel-Palestina, etc.).

 

Hi ha tres maneres diferents de col·laborar amb ells, fent-te soci, fent un donatiu puntual o fent-te voluntari.
 

Clica sobre la imatge per anar a la seva pàgina web!

fundipau.jpg

COMITÈ CATALÀ DE L’ACNUR 

 

L’associació ACNUR és l'Agència de l'ONU per als Refugiats i també està representada a Espanya. En el cas concret de Catalunya està representat en el Comitè Català de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). La seva missió és protegir als refugiats i sol·licitants d'asil a qualsevol part del món tot cobrint-los les necessitats bàsiques de nutrició i atenció sanitària, a més d’oferir-los assistència legal.

Per fer-ho, disposen d’un equip legal, de comunicació i relacions externes, que treballa amb governs, ONGs i entitats, proporcionant assessorament, formació i promovent programes de reassentament, reunificació familiar i integració de refugiats a Espanya. 

 

Podem trobar diverses formes per tal de contribuir amb el projecte d’ACNUR com fer-te soci, fer un donatiu, donar suport firmant les peticions de l’associació, fent un regal solidari, etc.

 

Clica sobre la imatge per anar a la seva pàgina web!

unhcr-logo-ES.png

COMISSIÓ CATALANA D’AJUDA AL REFUGIAT

​

És una entitat social que té com a objectius la defensa del dret d’asil, els drets de les persones refugiades i també els de les persones immigrants. Treballen per afavorir els processos d’integració social i tenen dues grans línies d’intervenció: l’atenció a les persones refugiades i immigrants a través de programes socials, jurídics i ocupacionals i la defensa dels drets de les persones refugiades i immigrants a través de la incidència politicosocial i la participació.

 

Per tal de contribuir amb el projecte es pot fer de diverses maneres, ja sigui fent-te soci, voluntari, aportant donacions i, fins i tot, en cas de dirigir una empresa, convertir-la amb una empresa col·laboradora.    

 

Clica sobre la imatge per anar a la seva pàgina web!

logo-CCAR-comissio-catalana-ajuda-refugi

ELS REFUGIATS, UN FENOMEN GLOBAL

logo_header-cded38c18aadaeefb7f3f9fd46de

Gisela Oliveras, Gemma Teixidó i Maria Trota

2n de MEP

Ciències Socials

Facultat d'Educació i Psicologia

Universitat de Girona

Professora: Meriam Boulahrouz

bottom of page